В Україні зростають соцстандарти - Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні зростають соцстандарти - Гройсман

Казна та Політика
2600
Економічне зростання в Україні дозволило Кабінету міністрів підвищити соціальні стандарти. Про це заявив прем’єр-міністр України Владмир Гросман під час звіту про діяльність уряду.
“Економічне зростання дало нам можливості для виконання соціального контракту перед громадянами. Ми збільшили розмір прожиткового мінімуму на 16%. 6,7 млн ​​українських домогосподарств отримали персональний захист від ринкових цін на газ. Ми додатково захистили домогосподарства, які використовують тверде паливо, збільшивши їм виплати майже на 2 тис. грн. 335 тис. малозабезпечених сімей отримували державну соціальну допомогу”, – перерахував Гройсман.
Прем’єр також підкреслив, що вдалося підвищити мінімальну зарплату в Україні до 3 200. “Тільки станом на січень 3,5 млн громадян України вже отримали підвищення своєї зарплати. У нас є реальне зростання кількості працюючих підприємств і підприємців”, – запевнив Гройсман.
Крім того, за словами прем’єра, Кабмін працює над зменшенням цін на ліки.
“З 1 квітня деяким категоріям хворих – в тому числі серцево-судинними захворюваннями – ми забезпечимо безкоштовні ліки. Це буде інвестиція в здоров’я українців, зниження смертності та інвалідності”, – вказав Гройсман.
Нагадаємо, як раніше повідомив прем’єр-міністр, українська економіка почала вставати з колін. “З другого півріччя 2016 року нам вдалося забезпечити економічне зростання, яке становило 2,2% по відношенню до минулого року. Але найголовніше – в четвертому кварталі зростання в економіці було 4,7% ВВП. Це означає, що українська економіка почала вставати з колін”, – заявив Гройсман
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас