Приріст місцевих бюджетів може становити 25% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приріст місцевих бюджетів може становити 25%

Казна та Політика
242
У Кабміні прогнозують, що бюджети на місцях допоможе наповнити децентралізація.
Завдання уряду на сьогоднішній день полягає в тому, щоб Кабмін створив умови, при яких цілісний український продукт буде домінувати на ринку України, щоб додана вартість була створена в країні, заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.
«Це завдання, над яким ми сьогодні працюємо, і очевидно, що результат буде», – сказав він в ефірі телеканалу «Україна» напередодні ввечері.
За словами голови уряду, концентруючись над відродженням і стимулюванням української економіки, Кабмін здійснив ряд заходів, в тому числі в напрямку відродження національної промисловості. Зокрема, було створено ряд інститутів, які предметно займаються інвестуванням і відродженням промислових потужностей, розпочато відновлення можливостей і створення конкурентного середовища, в тому числі в податковій сфері, для того, щоб промисловість зростала.
Окремо Гройсман підкреслив, що зміцнила місцеві бюджети реформа з децентралізації, в результаті якої тільки в минулому році на місця надійшло 48 млрд грн. У 2016 році місцеві бюджети зросли на 50%. У 2017 році їх зростання складе ще 25%. Крім того, сказав він, уряд визначив своїми пріоритетами напрямки розвитку інфраструктури та модернізації: енергозбереження, масштабне будівництво доріг. Це має простимулювати розвиток ряду секторів економіки.
Говорячи по можливості підвищення соціальних стандартів у зв’язку з розвитком економіки, Гройсман зазначив, що на черзі – побудова якісної пенсійної системи. «У нас люди отримують мінімальну пенсію на рівні 1247 грн. Це найголовніший виклик. Але його можна вирішити тільки тоді, коли буде працююча економіка», – підкреслив прем’єр.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас