Єврокомісія запропонувала Україні альтернативу "відкритому небу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія запропонувала Україні альтернативу "відкритому небу"

Казна та Політика
1393
Єврокомісія порадила Україні не чекати підписання договору про “відкрите небо” з Європейським союзом, а домовлятися з кожною країною в двосторонньому порядку.
Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.
“Щоб не чекати, Єврокомісія порадила нам укладати двосторонні угоди на підставі положень про” відкрите небо “. Це паралельний процес, який не шкодить. І це працює”, – сказав Омелян.
Він зазначив, що питання Гібралтару, який є предметом спору між Великобританією та Іспанією, залишається невирішеним.
“Ця проблема дуже проста, виключно внутрішня, європейська. Вони ніяк не могли поділити Гібралтар. Постійні суперечки Іспанії і Великобританії призвели до того, що ряд угод, не тільки з Україною, але і з іншими державами, заблоковані”, – додав міністр.
Раніше Омелян заявляв, що розраховує на підписання угоди про “відкрите небо” з Євросоюзом в 2017 році.
Україна протягом кількох років веде переговори з ЄС про спільний авіаційний простір, який б дав можливість українським і європейським авіакомпаніям вільно працювати на просторі Євросоюзу і України. Однак підписання угоди неможливе без вирішення суперечки між Великобританією та Іспанією щодо Гібралтару, яка актуалізувалася після референдуму про вихід Великобританії з Євросоюзу.
Україна не має права самостійно приймати будь-які односторонні рішення в даному напрямку. Питання визначення Гібралтару обговорюється європейською та українською сторонами з червня 2014 року. При цьому в іншій частині угода була парафована ще в 2013 році.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас