Сервіс таксі Lyft вперше обійшов Uber за кількістю завантажень через протест проти Трампа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сервіс таксі Lyft вперше обійшов Uber за кількістю завантажень через протест проти Трампа

Фондовий ринок
1205
Додаток для замовлення таксі Lyft вперше обійшов за кількістю завантажень в США свого конкурента – Uber. Це сталося в результаті кампанії #DeleteUber, під час якої користувачі почали видаляти свої акаунти в сервісі. Про це повідомляє The Verge, посилаючись на дані аналітичної фірми App Annie.
28 січня в Міжнародному аеропорту імені Джона Кеннеді проходили протести проти затримання біженців. У цей час сервіс Uber відключив додаткові коефіцієнти на вартість поїздки в районі аеропорту.
Як зазначає видання Vox, багато людей розцінили цей крок як спробу компанії перешкодити протестам. В результаті користувачі стали публікувати скріншоти, на яких вони видаляють додаток, супроводжуючи їх хештегом #DeleteUber.
 
Представник дослідницької фірми App Annie розповів, що в неділю кількість завантажень додатку Lyft збільшилася вдвічі порівняно із середнім показником за останні два тижні. Видання TechCrunch відзначає, до кінця тижня додаток піднявся з 39 на 7 місце в категорії безкоштовних для iPhone. Видання Financial Times також наводить дані аналітичної фірми Mobile Action, згідно з якими за кількістю скачувань Lyft обігнав конкурента в понеділок.
Uber була однією з перших компаній, яка відреагувала на дії Дональда Трампа, пообіцявши видати компенсації постраждалим водіям. Генеральний директор Тревіс Каланік, який є радником президента, пообіцяв підняти питання міграційної політики. Financial Times зазначає, що це не зупинило користувачів підтримувати кампанію #DeleteUber.
У свою чергу, Lyft пожертвував $1 млн Американському союзу захисту громадянських свобод і розкритикував імміграційний указ Трампа. «Ми виступаємо проти подібних дій і не будемо мовчати, якщо щось загрожує цінностям нашої компанії», – заявили засновники сервісу.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас