Росія вимагає з "Антонова" три мільйони доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія вимагає з "Антонова" три мільйони доларів

Фондовий ринок
1272
У Росії дев’ятий арбітражний апеляційний суд залишив без зміни рішення нижчої інстанції, яка за позовом російського Міноборони стягнула з українського авіабудівного концерну “Антонов” більш ніж 180 млн рублів (близько 3 млн доларів, понад 80 млн грн) неустойки.
Російський суд відхилив скаргу українського концерну на рішення арбітражного суду Москви, що в листопаді частково задовольнив позов. Таким чином, рішення суду першої інстанції вступило в законну силу.
Міноборони РФ вимагало стягнути з “Антонова” більш ніж 357 мільйонів рублів неустойки за порушення відповідачем строків виконання дослідно-конструкторських робіт в рамках контракту на розробку літака Ан-70. За умовами додаткової угоди до контракту, “Антонов” повинен був виконати два етапи робіт до 25 листопада 2012 року, однак до вересня 2016-го роботи замовникові не були здані, а прострочення склало 1395 днів.
Міноборони України в червні 2014 року повідомило російську сторону про завершення державних спільних випробувань Ан-70 без участі російських фахівців. У відповідь російське Міноборони повідомило концерну “Антонову”, що вважає випробування нерозпочатим, а результати, отримані українською стороною, непідтвердженими.
Суд першої інстанції відхилив доводи відповідача про непідвідомчість спору арбітражному суду Москви, вказавши, що його компетенція підтверджена додатковою угоду до контракту. Також арбітраж визнав недоведеними доводи українського підприємства про те, що порушення термінів сталося з вини замовника. При цьому суд першої інстанції задовольнив позов частково, знизивши неустойку до 180 мільйонів рублів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас