Нафта дешевшає через зростання обсягів буріння в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає через зростання обсягів буріння в США

Енергетика
824
Нафта дешевшає в понеділок другу сесію поспіль через непрямі сигнали про збільшення обсягів її виробництва в США, які, як побоюються інвестори, зведуть нанівець досягнення ОПЕК та інших нафтовидобувних країн, що домовилися про обмеження видобутку.
Ціна березневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures вранці в понеділок знизилася на $0,23 (0,41%) – до $55,29 за барель.
Ціна ф’ючерса на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) зменшилася на $0,21 (0,39%) – до $52,96 за барель.
Минулої п’ятниці нафта Brent подешевшала на 1,3%, WTI – на 1,1%.
“Будь-яке підвищення пропозиції з США або інших країн, наприклад Лівії, є фактором, який може підсилити зниження цін на нафту”, – вважає головний ринковий аналітик CMC Markets Рік Спунер.
За даними Baker Hughes Inc., зростання кількості бурових установок, що експлуатуються в нафтовій галузі США, минулого тижня було максимальним з листопада 2015 року. Дані Міненерго США свідчать про збільшення обсягів видобутку нафти до максимуму з квітня.
Водночас постачання нафти з країн ОПЕК знизилися в цьому місяці, зазначає Petro-Logistics SA, що відслідковує рух нафтових танкерів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас