Стало відомо, який обсяг торгівлі між Україною та ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, який обсяг торгівлі між Україною та ЄС

Казна та Політика
1010
Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, що обсяг торгівлі між Україною і Європейським Союзом становить 41% у загальному міжнародному товарообороті України.
Про це вона сказала під час дискусії «Європейська інтеграція – 2017: вибір зроблено. Міняємося разом!».
За її словами, за перші 10 місяців 2016 року тимчасового застосування Угоди про асоціацію Україна-ЄС в частині функціонування зони вільної торгівлі товарооборот між Україною і Євросоюзом збільшився на 6%.
Віце-прем’єр нагадала, що через російську агресію Україна втратила ринки Росії та можливість транзиту через російську територію українських товарів в країни Центральної Азії.
“Але за цей час обсяги торгівлі України з Європейським Союзом вийшли на перше місце і становлять на даний момент 41% цього обсягу. Тому, ми розуміємо, що це наш основний торговельний партнер, і розвиток взаємин торгівлі з цим партнером не лише дає нам можливості представлення себе на європейських ринках, але й відкриває додаткові можливості на треті ринки”, – зазначила Климпуш-Цинцадзе.
Вона висловила сподівання, що наступний рік у торгівлі з ЄС стане ще більш динамічним.
“Ми зараз з Європейським Союзом працюємо над тим, щоб ці параметри зросли”, – сказала віце-прем’єр. У зв’язку з цим вона зазначила, що пріоритетом України в 2017 році є збільшення додаткових автономних торгових преференцій, які були запропоновані Європейською комісією, і повинні бути схвалені як Європейським парламентом, так і Європейською Радою.
“Розраховуємо, що нам вдасться просунутися по зменшенню нетарифних бар’єрів, що зокрема пов’язані з санітарними та фітосанітарними заходами”, – сказала Климпуш-Цинцадзе.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас