Київ демонтував понад 5 тис. незаконних рекламних конструкцій в 2016 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ демонтував понад 5 тис. незаконних рекламних конструкцій в 2016 р.

Казна та Політика
226
Комунальне підприємство (КП) “Київреклама” у 2016 році демонтувало 5,032 тис. незаконних зовнішніх рекламних конструкцій, розміщених у столиці, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).
Як зазначає в повідомленні заступник голови КМДА Олексій Резніков, згідно з новими правилами розміщення зовнішніх рекламних конструкцій, які невдовзі будуть затверджені, деякі формати таких конструкцій, такі як холдери та перетяжки, будуть заборонені.
“Буде суворіший підхід до форматних зон. Оператори розуміють, що скорочення кількості зовнішньої реклами в місті неминуче, але і розуміють, сподіваюся, необхідність цього. Ми зараз вийшли на більш-менш конструктивний діалог, а в планах – підписання меморандуму про співпрацю. Цього року нові правила вже будуть діяти, а поки чекаємо також обіцяної саморегуляції ринку”, – цитується в повідомленні О.Резніков.
Як повідомлялося, столична влада розробляє проект рішення “Про внесення змін до концепції розвитку зовнішньої реклами в Києві”.
Так, проект нової редакції концепції розміщення зовнішньої реклами передбачає заборону на розміщення рекламних конструкцій на відстані ближче 10 м до меж перехресть вулиць, наземних пішохідних переходів і виїздів до прибудинкових територій.
Крім того, пропонується заборонити розміщення рекламних конструкцій на пішохідних і велосипедних доріжках, алеях, на розподільних смугах завширшки менше 2 м, на відстані менше 30 м від зупинок громадського транспорту.
Пропонується також регламентувати відстань між рекламними конструкціями одного типу, ввести поняття “захисної зони рекламної конструкції”, радіус якої відповідає половині регламентованого відстані.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас