Лівія планує наростити видобуток нафти майже вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лівія планує наростити видобуток нафти майже вдвічі

Енергетика
356
Лівія планує наростити видобуток нафти до 1,25 мільйона барелів на день до кінця 2017 року, пише газета The Wall Street Journal з посиланням на голову державної лівійської National Oil Corp. (NOC) Мустафу Саналлу (Mustafa Sanallah).
Видобуток нафти в Лівії на поточний момент становить близько 700 тисяч барелів на добу, що в три рази більше в порівнянні з показниками літніх місяців.
«Ми маємо намір в найближчі місяці зняти введений раніше нами мораторій на іноземні інвестиції в нові проекти», – цитує газета Саналлу. Раніше Лівія ввела заборону на іноземні інвестиції через триваючі заворушення після громадянської війни в країні.
Країна також планує повернутися до свого довоєнного рівня видобутку в 1,6 мільйона барелів на день до 2022 року, відзначає видання. Лівія в зв’язку з цим потребує інвестицій на суму 100-120 мільярдів доларів.
В рамках угоди ОПЕК Лівія звільнена від зобов’язань по скороченню видобутку нафти через внутрішні конфлікти в країні. Однак збройні групи, що контролюють нафтові родовища, почали укладати угоди з Національною нафтовою компанією Лівії (NOC) про відновлення роботи інфраструктури з нафтовидобутку.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас