Фабрика Roshen в Липецьку до листопада звільнить майже 700 співробітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фабрика Roshen в Липецьку до листопада звільнить майже 700 співробітників

Фондовий ринок
653
В управління праці та зайнятості Липецької області надійшло повідомлення про масове скорочення персоналу на Липецькій кондитерській фабриці “Рошен” (входить до української корпорації Roshen), повідомив перший заступник начальника управління Віктор Кирей.
За його словами, згідно з документом, що надійшов в управління, на липецькій фабриці будуть скорочені 697 осіб. Перші скорочення почнуться в двадцятих числах квітня.
“Приблизно половина співробітників буде скорочена у квітні-травні, інші – до листопада”, – уточнив В.Кирей.
Так, зокрема, 209 операторів лінії з виробництва харчової продукції будуть звільнені з квітня по червень, 44 старші оператори лінії – у травні-червні, 87 укладальників-пакувальників – в квітні-травні. Крім того, з травня по вересень заплановане скорочення 10 начальників відділів, у травні-червні – 23 ремонтників, у вересні-жовтні – трьох інженерів, у жовтні-листопаді – заступника головного бухгалтера.
За словами В.Кирея, управління з праці та зайнятості має намір надати працівникам фабрики сприяння в подальшому працевлаштуванні.
“Ми будемо взаємодіяти з працівниками фабрики. Вчора збиралися у заступника глави адміністрації міста для того, щоб обговорити, як діяти, аби допомогти людям. Будемо взаємодіяти з роботодавцями для того, щоб організувати консультації”, – сказав В.Кирей.
За його словами, поки є розуміння, фахівцям яких професій потрібно працевлаштування.
“У найближчому майбутньому повинні подати списки з персональними даними, тоді будемо предметно вести мову з працівниками, щось пропонувати, шукати варіанти”, – зазначив В.Кирей.
Як повідомлялося раніше, Roshen оголосила про зупинку роботи фабрики в Липецьку. Фабрика з 2013 року скоротила виробництво, на підприємстві постійно відбувалося масове скорочення штату. Усі виробничі та інфраструктурні об’єкти планується законсервувати до кінця квітня.
Корпорація Roshen, один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, включає Київську, Маріупольську (Донецька область), Кременчуцьку (Полтавська область) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат “Бершадьмолоко”, Літинський племзавод (обидва – Вінницька область), а також липецьку фабрику “Рошен”, Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрику BonbonettiChoco (Угорщина).
Власником корпорації є президент України Петро Порошенко. В ході виборчої кампанії він обіцяв продати Roshen, найняв для цього інвестиційну компанію Rothschild і українську інвестгруппу “Інвестиційний капітал України” (ICU). Однак через відсутність покупців у січні 2016 року був підписаний договір, за яким П.Порошенко передав свою частку в корпорації незалежний “сліпий траст. Банк-управитель трасту має також 4-річну довіреність на переговори про продаж активів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас