Цього року на Закарпатті побудують сонячну електростанцію потужністю 5 МВт за 5,5 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цього року на Закарпатті побудують сонячну електростанцію потужністю 5 МВт за 5,5 млн євро

Енергетика
520
Закарпаття є одним з лідерів сонячної енергетики в Україні. Так, в селі Ірлява Ужгородського району побудована найбільша в Західній Україні сонячна електростанція ТОВ «Сонячна енергія ПЛЮС», ще одна станція розташована поблизу обласного центру, інша – в селі Текове Виноградівського району. Тепер інвестори взялися за Тячівський район, де в поточному році збираються побудувати сонячну електростанцію потужністю 5 МВт поблизу села Угля.
Вартість проекту становить майже 5,5 млн євро, з яких 30% коштів вкладають українські інвестори, решту – англійська компанія. Окупність даної сонячної станції за розрахунками складе близько 7 років. Конструкція буде зібрана з готових модульних блоків, а зібрана енергія буде надходити в загальну мережу електроживлення через трансформаторну підстанцію. Що цікаво, такі панелі захищені від несприятливих погодних умов у вигляді снігу, граду, дощу і не вимагають спеціального обслуговування або очищення.
На офіційному сайті Тячівської райадміністрації зазначили, що даний проект допоможе поліпшити якість електропостачання, створить нові робочі місця і принесе податки в сумі від 4,5 до 5 млн грн на рік до бюджетів різних рівнів. Крім сонячної електростанції інвестори планують побудувати і теплову на території Дубівського заводу.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас