Китай намагається обмежити відтік капіталу через біткоін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай намагається обмежити відтік капіталу через біткоін

Фінтех і Картки
1082
Три найбільші біржі криптовалюти в Китаї – BTCC, Huobi і OKCoin – з 24 січня ввели комісію на операції з біткоіном в розмірі 0,2% за транзакцію.
Як пише The Wall Street Journal, таким чином китайські регулятори намагаються обмежити спекуляції на ринку криптовалюти і стримати відтік капіталу з країни в обхід заходів валютного контролю.
Минулого тижня ЦБ Китаю провів виїзні перевірки на торгових майданчиках з метою переконатися в наявності правильних ліцензій, систем протидії відмиванню грошей і фінансуванню тероризму, а також заходів запобігання маніпулюванню ринком.
За даними CoinBase, у вівторок курс біткоіна становить близько $900, тобто вдвічі перевищує рівень на січень минулого року. Однак з піку поточного року криптовалюта подешевшала більш ніж на 20%.
Біткоін, створений в 2008 році програмістом або групою програмістів, відомих під ніком Сатосі Накамото, є однією з найпопулярніших альтернатив традиційним валютам. Він являє собою програмний код, який не регулюється жодною країною або банківським наглядовим органом у світі. Не має єдиного емісійного центру. При цьому емісія біткоінів обмежена алгоритмічно: теоретично кожен власник потужного комп’ютера може “добути” біткойни шляхом використання обчислювальних потужностей, проте існує граничний обсяг загальної кількості грошей в обороті.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас