В кінці січня SpaceX востаннє запустить одноразову Falcon 9 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В кінці січня SpaceX востаннє запустить одноразову Falcon 9

Технології&Авто
766
На 30 січня компанією SpaceX запланований черговий запуск ракети Falcon 9, яка повинна вивести на орбіту супутник EchoStar. Причому, якщо все піде за планом, це буде остання ракета одноразового застосування.
У процесі виведення супутника на орбіту ця ракета витратить велику кількість палива. Це пов’язано з великою масою супутника – близько 5,4 тонни. Таким чином, для успішної посадки першого ступеня ракети палива вже не залишиться. Але в майбутньому навіть при настільки великому корисному навантаженні компанія має намір повертати ракети для їх подальшого застосування. Досягти цього планується завдяки використанню модифікованої версії Falcon 9 (Block 5) або Falcon Heavy. Нова ракета Falcon 9 (Block 5) зможе здійснити свій перший політ в кінці 2017 року. Вона стане заключним етапом модернізації архітектури Falcon. У ній реалізовані ідеї, що дозволяють істотно підвищити ефективність і простоту повторного використання.
Відзначимо, перехід на багаторазові ракети (для місій по виведенню вантажу на орбіту Землі) був однією з головних цілей компанії SpaceX. Завдяки цьому вона планувала істотно знизити вартість окремих запусків, що має підвищити її привабливість в очах потенційних замовників.
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас