Державіаслужба підписала договір про сертифікацію з Єврокомісією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Державіаслужба підписала договір про сертифікацію з Єврокомісією

Казна та Політика
214
Державна авіаційна служба України і Європейська Комісія підписали домовленість про збіжність систем сертифікації.
Як повідомила прес-служба українського відомства, вказаний документ підписав 16 січня голова Державіаслужби Олександр Більчук в ході зустрічі з делегацією ЄК під головуванням генерального директора з питань мобільності і транспорту Хенріка Хололея.
Документ передбачає продовження в найближчі п’ять років спільної роботи по досягненню збіжності систем сертифікації в сферах первинної льотної придатності, підтримання льотної придатності та технічного обслуговування авіатехніки і її компонентів. Державіаслужба підготує порівняння регуляторних і процедурних вимог сторін і відобразить будь-які наявні відмінності, визначить заходи для досягнення збігів і дати впровадження.
Раніше, в 2013 році, Україна взяла на себе зобов’язання завершити опрацювання міжнародної домовленості щодо збіжності систем сертифікації, щоб підписати цей документ разом з Угодою про спільний авіаційний простір. У листопаді 2016 року проект домовленості був остаточно узгоджений, прийнято рішення про його підписання окремо від угоди про САП.
“Підписання робочої домовленості сьогодні – знак того, що прагнення української авіації відповідати європейським стандартам не зупинити. Ми будемо грати за одними правилами, а це означає, що українська авіаційна техніка буде зрозумілою для європейських експлуатантів. Водночас ми дбаємо про принципові інтереси авіабудівної промисловості України. Робоча домовленість не зашкодить чинним промисловим стандартам України у виробництві повітряних суден та їх компонентів, які не охоплені положеннями угоди про САП”, – підкреслив А.Більчук.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас