ОПЕК сподівається на $70 в найближчі місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК сподівається на $70 в найближчі місяці

Енергетика
1043
Генеральний секретар ОПЕК Мохаммед Баркіндо заявив, що ринок нафти повернеться до стабільності в 2017 р., водночас дуже залежна від ціни на “чорне золото” Венесуела чекає зростання ціни на сиру нафту до $70 вже в найближчі місяці.
Глава Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) повернувся в столицю Венесуели місто Каракас для другої зустрічі протягом двох місяців з президентом Ніколасом Мадуро, якого Баркіндо щедро хвалив за “надихаючу роль в укладенні угоди про замороження видобутку нафти провідними виробниками.
“Ми, як і раніше, налаштовані оптимістично щодо того, що повна і своєчасна реалізація цього історичного рішення між нами і країнами, що не входять до ОПЕК, в 2017 році поліпшить економічну ситуацію”, – сказав Баркіндо на спільній з Мадуро прес-конференції.
За словами Баркіндо, стабільність на ринку нафти, якої не спостерігалося протягом трьох останніх років, буде відновлена і буде зберігати стійкість в інтересах виробників, споживачів і всієї світової економіки. Баркіндо висловив упевненість, що новий міністр нафти Венесуели Нельсон Мартінес відіграє центральну роль в новому комітеті з моніторингу виконання угоди.
У листопаді 2016 р. країни ОПЕК домовилися скоротити видобуток нафти на 1,2 млн барелів на добу до 32,5 млн барелів в рамках картелю. А вже 10 грудня інші країни приєдналися до ОПЕК, взявши на себе зобов’язання щодо скорочення видобутку на 558 тис. барелів. Росія приступила до скорочення вже з січня 2017 р., загальний обсяг зниження видобутку в РФ складе 300 тис. барелів на добу.
До укладення угоди венесуельські політики активно лобіювали ідею про скорочення видобутку, оскільки Венесуела дуже сильно постраждала від зниження цін на нафту. Мадуро вважає, що угода приведе до зростання ціни на венесуельську нафту до $60 в першій половині і до $70 пізніше – у другій половині 2017 р. Минулого тижня нафта з Венесуели торгувалася на рівні $44,82, тоді як в 2016 р. вона торгувалася на рівні $35,15.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас