Україна планує отримати більші преференції у ЗВТ з Євросоюзом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна планує отримати більші преференції у ЗВТ з Євросоюзом

Казна та Політика
314
Українська сторона сподівається на сприяння депутатів Європарламенту у вирішенні Єврокомісією питання про надання державі більших торговельних преференцій у рамках дії зони вільної торгівлі.
Про це заявив представник України при Євросоюзі Микола Точицький на засіданні делегації Європарламенту в Парламентському комітеті асоціації Україна-ЄС у четвер у Брюсселі.
“Ми потребуємо вашої підтримки у конкретних проектах, які орієнтовані на людей. Зокрема, вашого сприяння під час обговорення у Єврокомісії додаткових торговельних преференцій для України”, – звернувся посол до європарламентаріїв.
Він зазначив, що українська сторона вже отримала від Єврокомісії відповідні пропозиції, і вони “є задовільними”.
Окрім того, Точицький наголосив на необхідності активізації транскордонної співпраці з ЄС, допомоги з боку європейських партнерів у розвитку цифрової економіки в Україні, сприянні у завершенні підписання Угоди про спільний авіаційний простір.
“Також важлива сфера енергетики. Минулого року ми не закупили жодного кубометра російського газу. Ми потребуємо інвестицій від європейських партнерів у модернізації інфраструктури”, – наголосив представник України при ЄС.
За його словами, особливу увагу сторони мають приділити також реформі децентралізації та розвитку транспортних сполучень між Україною і країнами ЄС, зокрема у трикутнику Антверпен-Гданськ-Одеса.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас