Стало відомо, скільки чиновників пішли до подання електронної декларації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки чиновників пішли до подання електронної декларації

Казна та Політика
930
В Україні 872 чиновники не подали в Нацагентство з попередження корупції свої річні електронні декларації, ще 57 чиновників не подали декларації 2015 роки перед своїм звільненням. Про це повідомляє прес-служба Центру протидії корупції з посиланням на інформацію, надану на запит народного депутата Віктора Чумака.
В даний час Нацкомісія перевіряє всі надані факти про ухилення чиновників від подачі електронних декларацій. Заступник голови Нацагентства Руслан Радецький уточнив, що перевірка декларацій відбувається в ручному режимі.
Фахівці департаменту фінансового контролю Нацагентства готують запити до органів державної влади, які володіють тими чи іншими реєстрами, а потім зіставляють їх дані з деклараціями. В цілому на перевірку кожної декларації планується відводити до 6 місяців.
При цьому передбачається можливість припинення перевірки або продовження терміну перевірки ще на півроку. За даними Нацкомісії, станом на 10 листопада 2016 року в Єдиний держреєстр було подано 131 164 електронних документи, з яких 105 833 – це щорічні декларації державних службовців за 2015 рік.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас