Кандидат в президенти Франції прогнозує швидке зникнення євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кандидат в президенти Франції прогнозує швидке зникнення євро

Валюта
1904
Євро може зникнути через 10 років, якщо Франція і Німеччина не проведуть реформи. Єдина валюта Європейського союзу може припинити існування через 10 років, якщо Париж і Берлін не зможуть її підтримати.
Про це заявив кандидат в президенти Франції Еммануель Макрон.
“Правда в тому, що ми повинні визнати, що робота над євро не завершена і валюта не зможе існувати без серйозних реформ. Євро надав Європі повний міжнародний суверенітет по відношенню до долара на своїх правилах”, – зазначив Макрон.
За його словами, Франція повинна реформувати ринок праці і провести модернізацію системи освіти для стимулювання економічного зростання, а Німеччина повинна визнати, що економічне зростання в єврозоні може стимулювати не економія, а інвестиції.
“Неповноцінне функціонування євро йде на користь Німеччини”, – додав Макрон. На його думку, недовіра між Францією і Німеччиною блокує реформи, які можуть підвищити солідарність між 19 членами єврозони.
“Євро залишається слабкою німецькою маркою, і якщо ситуація залишиться без змін, через 10 років він припинить існування”, – додав Макрон. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Світовий банк знизив прогноз глобального економічного зростання.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас