Харківський тракторний завод відновлює роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Харківський тракторний завод відновлює роботу

Фондовий ринок
1242
ПАТ “Харківський тракторний завод” (ХТЗ) відновлює свою роботу після тривалої перерви.
Про це повідомила глава Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.
“Із завтрашнього дня відновлює роботу ХТЗ”, – написала Світлична на своїй сторінці в Facebook в четвер.
“Ситуація з підприємством була непроста, але після особистого втручання в це питання президента України вона вирішена. Підприємство починає роботу. Відновлення промислового виробництва на Харківщині – наш пріоритет”, – додала глава Харківської ОДА.
Вона також висловила впевненість, що новий власник підприємства забезпечить виконання зобов’язань як перед державою, так і перед трудовим колективом.
Як повідомлялося, в березні 2016 року за рішенням наглядової ради ПАТ посаду гендиректора ХТЗ зайняв Андрій Коваль, який керував заводом в 2006-2007 рр.
Наприкінці квітня президент і власник групи компаній Олександр Ярославський за пропозицією австрійського бізнесмена Зігфріда Вольфа, інвестора ПАТ “Харківський тракторний завод”, придбав контрольний пакет акцій цього підприємства.
6 червня прес-центр СБУ повідомив, що гендиректор ХТЗ, призначений у березні 2016 року, здійснив підготовку до демонтажу обладнання ливарних цехів з метою вивезення в РФ. Він повідомлений про підозру у підготовці до вчинення диверсії (ч.1 ст.14 ст.113 Кримінального кодексу України) і оголошений в розшук.
У червні ХТЗ був змушений призупинити роботу, тому що майно і банківські рахунки підприємства були заарештовані на підставі ряду кримінальних справ.
Збори кредиторів ПАТХТЗ” 9 червня вирішило почати процедуру досудової санації підприємства, схваливши план її проведення.
В кінці грудня 2016 р. Червонозаводський райсуд Харкова зобов’язав прокурора відділу нагляду за додержанням законів органу СБУ і Держприкордонслужби розглянути клопотання адвоката гендиректора ХТЗ Андрія Коваля про закриття кримінального провадження щодо його підзахисного.
ХТЗ, заснований в 1930 році, в даний час випускає десятки моделей тракторів і спецтехніки, призначених для робіт в сільському і комунальному господарствах, будівництві. Основний товарний асортимент ХТЗ представлений малими тракторами потужністю 35 л/с, а також великими колісними і гусеничними тракторами потужністю 150-280 л/с.
За попередніми даними, чистий прибуток ХТЗ в 2015 році скоротилася в 10 разів (у 2014 році цей показник склав 445 млн грн).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас