Розенко розповів, як будуть боротися зі скороченнями робочих 2017 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розенко розповів, як будуть боротися зі скороченнями робочих 2017 року

Казна та Політика
2105
Павло Розенко розповів, як будуть боротися зі скороченнями робочих в 2017 році.
Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко закликав українських роботодавців не допустити скорочення персоналу і необгрунтованого переведення його на неповний робочий день в 2017 році після того, як мінімальна зарплата збільшиться до 3200 гривень.
Про це передає прес-служба Мінсоцполітики.
“Мова йде про те, щоб не допустити скорочення персоналу на підприємствах і в установах та переведення людей на неповний робочий день, на півставки. Якщо хтось буде таке робити, понесе відповідальність. Ми акцентуємо увагу на бюджетній сфері, адже на бюджетників дивиться бізнес”, – в свою чергу додав міністр соціальної політики Андрій Рева.
В ході наради учасники підкреслили, що об’єднані територіальні громади та громади обласних центрів отримали повноваження контролювати дотримання законодавства про працю, а також перевіряти наявність як юридичних, так і фізичних осіб – підприємців, які використовують найману працю.
У разі виявлення порушень законодавства вони мають право штрафувати порушників. “Допуск працівника до роботи без оформлення загрожує роботодавцю штрафом в розмірі 17 тисяч гривень”, – уточнив міністр і нагадав, що контролювати дотримання законів про працю на місцях вигідно в першу чергу самим органам місцевого самоврядування, оскільки до місцевих бюджетів буде зараховуватися 60% податку на доходи фізичних осіб.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас