Голова НБУ задекларувала отримання чергового розрахункового траншу в рамках продажу частки в ICU — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова НБУ задекларувала отримання чергового розрахункового траншу в рамках продажу частки в ICU

Казна та Політика
383
Голова Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтарева задекларувала в єдиному державному реєстрі отримання третього розрахункового траншу в рамках продажу своєї частки в ICU Holdings Limited (Британські Віргінські о-ви).
Як повідомляється на веб-сайті центробанку, сума траншу склала 52 млн 572,026 тис. грн.
Крім того, В.Гонтарева вказала в декларації отримання в грудні 193,967 тис. грн заробітної плати на посаді глави НБУ.
Група ICU створена в червні 2006 року, надає послуги з торгівлі цінними паперами, інвестиційно-банківські послуги, а також здійснює управління активами інститутів спільного інвестування. До її складу входять ТОВ “Інвестиційний капітал Україна”, КУА “Інвестиційний капітал Україна”, банк “Авангард” і КУА-АПФ “Трійка Діалог Україна” (всі – Київ).
Раніше співвласником з часткою 22,74% і головою ради директорів групи була Валерія Гонтарева, яку за пропозицією президента Петра Порошенка парламент в червні 2014 року затвердив на посаду голови НБУ.
Після призначення В.Гонтарева продала свою частку в ICU холдинговій компанії групи – ICU Holdings Limited. Продаж передбачає п’ятирічної графік розрахунків, згідно з яким В.Гонтарева отримує черговий транш в кінці кожного календарного року, починаючи з 2014 року. У 2015 році голова НБУ задекларувала 23,518 млн грн доходу від продажу своєї частини в компанії ICU Holdings Limited.
За підсумками операції основними партнерами групи залишилися Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко з частками 41,7%, а також Олександр Вальчишен і екс-міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин, яким належить відповідно 6,58% і 9,99%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас