Держрибагентство отримало 40 млн грн на розвиток біоресурсів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держрибагентство отримало 40 млн грн на розвиток біоресурсів

Казна та Політика
232
У державному бюджеті на 2017 рік передбачено фінансування програми «Селекція у рибному господарстві та відтворення водних біоресурсів у внутрішніх водоймах та в Азово-Чорноморському басейні» в розмірі 40 млн грн, – повідомила прес-служба Мінагрополітики з посиланням на Держрибагентство.
На думку голови Держрибагентства Яреми Коваліва, такі фінансові вливання з бюджету дозволять запустити знову програму відновлення біоресурсів, яка останні три року держфінансування не отримувала.
«Тому 40 млн грн в держбюджеті на перезапуск програм є критично важливими для рибного господарства. Це сприятиме підвищенню рибопродуктивності водойм загальнодержавного значення, створенню потужної селекційно-племінної бази, зростанню обсягів виробництва та підвищенню рівня забезпечення населення вітчизняною рибною продукцією», – наголосив голова Держрибагентства Ярема Ковалів.
Держрибагентство в свою чергу забезпечить прозору та зрозумілу для суспільства процедуру тендерного відбору заводів-риборозплідників і використання коштів.
У повідомленні відзначено, що за даними Інституту рибного господарства, основу промислового запасу рослиноїдних видів риб (основні об’єкти відтворення) становлять не більше як три вікові групи. Тому відсутність зариблення протягом одного року знижує очікувану промислову віддачу на 13%, а протягом двох суміжних років зниження відбувається на 35%.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас