Якість дорожніх робіт будуть контролювати незалежні інженери - Кабмін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якість дорожніх робіт будуть контролювати незалежні інженери - Кабмін

Казна та Політика
262
В обов’язки незалежного інженера-консультанта входитимуть проведення контролю якості та обсягу виконаних робіт; контроль витрат матеріалів, виробів і конструкцій, які будуть використовуватися в ході дорожніх робіт; контроль за усуненням дефектів при виконанні робіт та інші обов’язки.
Кабінет міністрів України дозволив залучати інженерів-консультантів для проведення незалежного контролю якості робіт з будівництва, реконструкції і ремонту автомобільних доріг країни.
Відповідне рішення прийнято в ході сьогоднішнього засідання уряду. Представляючи відповідний проект постанови, міністр інфраструктури Володимир Омелян зазначив, що документ розроблений з метою необхідності адаптації контролю якості виконання робіт на українських дорогах до європейських норм. “Проаналізувавши ситуацію і досвід ЄС, ми прийшли до висновку, що висока якість дорожніх робіт досягається шляхом залучення незалежного юридичної особи – інженера-консультанта, який має сертифікат FIDIC (міжнародна система перевірки якості доріг – ред.) для здійснення технічного огляду ходу виконання таких робіт”, – повідомив Омелян.
Він додав, що в обов’язки незалежного інженера-консультанта будуть, зокрема, входити проведення контролю якості і обсягу виконаних робіт; контроль витрат матеріалів, виробів і конструкцій, які будуть використовуватися в ході дорожніх робіт; контроль за усуненням дефектів при виконанні робіт і інші обов’язки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас