Вчені створили батарейку з паперу та бактерій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені створили батарейку з паперу та бактерій

Технології&Авто
434
Вчені створили складну батарею на аркуші паперу, що працює за рахунок спеціальних бактерій. Про новинку вони розповіли в журналі Advanced Materials Technologies.
За словами розробників, для створення батареї потрібні настільки прості елементи, що їх можна роздобути практично в будь-якій частині світу. Вони нанесли нітрат срібла на папір для хроматографії, зверху покривши його воском.
З іншого боку “батарейки” знаходиться резервуар, виконаний з проводильного полімеру, куди заливається рідина з бактеріями. Коли батарея складається, поверхні дотикаються і батарея працює за рахунок метаболізму бактерій. Потужність батареї залежить від того, скільки її шарів дотикаються.
Так, в лабораторних експериментах вчені досягли потужності в 31,51 мкВт за допомогою шести батарей, укладених 3х3, і 44,85 мкВт при укладанні 6х3.
Цього мало навіть для того, щоб живити лампочку, проте цілком достатньо для використання в біосенсорах для контролю рівня глюкози у діабетиків та інших медичних пристроях з низьким енергоспоживанням.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас