Гройсман – студентам: Ваш диплом ні вам, ні мені не потрібен — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман – студентам: Ваш диплом ні вам, ні мені не потрібен

Казна та Політика
6995
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зустрівся зі студентами Київського Політехнічного інституту (КПІ) і поділився з ними своїми поглядами на систему вищої освіти в Україні.
“За великим рахунком, абсолютно чесно: ваш диплом ні вам, ні мені не потрібен. Вам, вашим батькам і мені потрібні ваші знання, ваш успіх. І коли ви прийдете на роботу після закінчення університету просто з дипломом, вас можуть не взяти. Якщо ви прийдете на роботу з дипломом, який підтверджує якість знань, якими ви володієте, ви будете успішні, ви будете мати хорошу роботу, ви будете мати хорошу зарплату. Ви будете конкурентними і зможете досягти успіху – це те, що мені потрібно. Я сподіваюся на те, що це потрібно кожному з вас”, – сказав Гройсман.
Прем’єр також зазначив, що, на його думку, стипендії повинні отримувати не всі студенти, а тільки найуспішніші.
“Я вважаю, що створення системи, яка буде підтримувати якість знань, – це головне”, – зазначив Гройсман.
Як раніше уточнювала міністр освіти Лілія Гриневич, планується, що з 2017 р. стипендію отримають не всі студенти з усередненою четвіркою за підсумками сесії, як зараз, а лише ті, хто займе вищі місця в рейтингу відмінників і хорошистів, складеному вузом або коледжем.
У МОН передбачають, що на місце у рейтингу на 90% будуть впливати підсумки іспитів і заліків, а на 10% — наукова робота, громадська діяльність і спортивні успіхи учнів.
Нагадаємо, українські студенти побоюються майбутніх змін в системі виплат – кажуть, що без грошей залишаться 80% тих, хто їх отримує. За словами заступника голови студентської профспілки НТУУ КПІ Костянтина Шурубури, студенти вже готуються до протесту.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас