Данилюк повідомив, скільки мільярдів дозволила заощадити перевірка соцвиплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилюк повідомив, скільки мільярдів дозволила заощадити перевірка соцвиплат

Казна та Політика
3293
Процес верифікації соціальних виплат, що передбачає перевірку правильності нарахування пенсій та інших асигнувань, розпочатий у березні поточного року, дозволив заощадити загалом близько 10 мільярдів гривень.
Про це під час виступу у Верховній Раді сказав міністр фінансів України Олександр Данилюк.
“Загальна економія склала близько 10 мільярдів гривень. Важко сказати, що було ефективніше – верифікація чи інші заходи. Але ми будемо міняти підходи, ми вже налагодили роботу з Пенсійним фондом і Міністерством соціальної політики. У наступному році ми посилимо заходи щодо верифікації, тому що це економить кошти платників податків”, – сказав Данилюк.
Нагадаємо, в Україні з 1 березня 2016 року стартувала перша за роки незалежності комплексна системна перевірка (верифікація) одержувачів соціальних виплат. Верифікація не означає скасування соцвиплат, а проводиться для виявлення шахраїв і тих, хто не має права на отримання соцдопомоги.
Станом на 31 травня поточного року Мінфін отримав з різних джерел інформацію з 22,1 мільйона одержувачів пенсій, субсидій та інших соцвиплат. Це 88,4% від загальної кількості одержувачів виплат. До кінця липня Мінфін провів часткову верифікацію даних 17,3 мільйона осіб.
Згідно з окремим розпорядженням міністра фінансів, Державна аудиторська служба перевірила 7% рекомендацій Мінфіну і підтвердила порушення по 25% з них. Перевірка здійснювалася в 64 територіальних відділеннях соціального захисту населення, загальна сума коштів, які необхідно повернути в бюджет, становить 50 мільйонів гривень за всіма видами соціальних виплат.
Правоохоронні органи за результатами проведеної Міністерством фінансів верифікації соціальних виплат відкрили 19 кримінальних справ за порушення при призначенні виплат на загальну суму 14 мільйонів гривень.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас