На кордоні з ЄС створили окрему смугу для авто з українською реєстрацією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На кордоні з ЄС створили окрему смугу для авто з українською реєстрацією

Казна та Політика
2095
У Львівській області для водіїв авто з українською реєстрацією створили окрему смугу руху через державний кордон “Краковець – Корчова”.
Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.
“У четвер на пункті пропуску через державний кордон України “Краковець – Корчова” створили додаткову смугу руху для громадян України, які мають авто з українською реєстрацією, а також для громадян ЄС. Такий експеримент покликаний розвантажити потік транспортних засобів, зменшити черги на кордоні і прискорити процедуру перетину кордону для людей, які прямують на відпочинок, по роботі у сфері бізнесу і дипломатії”, – йдеться в повідомленні.
Прикордонники відзначають, що в основному черги на митниці створюють транспортні засоби з іноземною реєстрацією. Вони більш ніж удвічі перевищують кількість автомобілів з українськими номерами і перетинають кордон кожні 5 днів в режимі “транзит” у відповідності з Митним кодексом України. Це створює дискомфорт для водіїв, авто яких має українську реєстрацію і громадян ЄС, адже вони змушені чекати в загальній черзі.
Вибирати саме цю окрему смугу руху водіям допомагатимуть працівники Нацполіції. Експеримент на кордоні триватиме три місяці.
Нагадаємо, вчора понад 1270 автомобілів стояли в чергах до пунктів пропуску на кордоні з Польщею.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас