Гройсман каже, що шукає новий підхід до очищення ОПЗ від боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман каже, що шукає новий підхід до очищення ОПЗ від боргів

Казна та Політика
275
Одеський припортовий завод (ОПЗ) зараз перебуває в складному становищі через несприятливу кон’юнктуру світового ринку добрив, неефективне управління, а також використання його раніше в цілях корупції і для різного роду махінацій.
Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман на “Годині уряду” у Верховній Раді.
“Зараз ми бачимо факт неефективного управління заводом, в тому числі і Фондом держмайна. Шукаємо новий підхід до очищення підприємства від боргів і виведення із стану збитковості”, – сказав він.
Гройсман додав, що нинішня собівартість продукції підприємства “неприйнятна” з урахуванням кон’юнктури ринку.
“Ми шукаємо правильні варіанти, які допоможуть забезпечити ритмічну роботу. Для нас важливо знайти правильне рішення щодо оздоровлення та якісної роботи ОПЗ, будемо цим займатися”, – заявив прем’єр.
Народний депутат Олексій Гончаренко, який ставив питання про подальшу долю ОПЗ, серед можливих варіантів називав передачу його в управління “дочці” “Нафтогазу” “Укргазвидобування” або переведення на толінгові схеми, однак глава уряду у своїй відповіді ухилився від такої конкретики.
Як повідомлялося, раніше Гройсман заявив про неефективність роботи Фонду державного майна України через провал приватизації ОПЗ.
У свою чергу, Білоус повідомив, що не має наміру подавати у відставку через критику з боку прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, який заявив, що ФДМ не здатний ефективно проводити приватизацію при нинішньому керівництві.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас