Клімкін підтвердив, що безвіз для України відкладається до весни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клімкін підтвердив, що безвіз для України відкладається до весни

Казна та Політика
2841
Європейський Союз прийме остаточне рішення щодо безвізу для українців навесні наступного року, — спрогнозував міністр закордонних справ України Павло Клімкін.
Коментуючи прийняття Брюсселем такого рішення, головний дипломат країни підкреслив, що з точністю до тижня не може сказати, коли буде рішення щодо безвізу для українців в наступному році.
«Моя версія, що це — кілька місяців, плюс-мінус тиждень. Чесно, не можу сказати, але те, що це буде протягом найближчих місяців, це можу сказати… Впевнений, що рішення буде у нас навесні», – поінформував міністр в ефірі телеканалу «1+1».
Затягування Євросоюзом зі скасуванням віз для громадян України Клімкін пояснив, зокрема, тим, що в процесі лібералізації візового режиму для української сторони Європейський парламент у лютому 2017 року ще раз буде голосувати за механізм зупинення безвізових режимів з третіми країнами (у тому числі, це питання стосується і Києва. – Ред.).
«Зараз, за моїми останніми даними… в Європейському парламенті цей механізм (зупинення. – Ред.) буде проголосований в лютому, потім, відповідно, буде рішення Європейської ради, потім воно буде опубліковано, тобто дійсно, це справа кількох місяців», – зазначив глава українського МЗС.
Клімкін також нагадав, що Єврокомісія з Європарламентом і всіма державами-членами ЄС визнали, що Україна виконала всі критерії, які були необхідні для скасування візового режиму.
«Як тільки буде механізм реагування, відповідно, вони проголосують безвіз для України», – сказав міністр.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас