Київрада відмовляється скасовувати заборону на нічний продаж спиртного — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада відмовляється скасовувати заборону на нічний продаж спиртного

Казна та Політика
584
У Києві міська рада не буде скасовувати своє рішення про заборону продажу алкоголю вночі в роздрібній мережі, — заявив секретар Київради Володимир Прокопів.
«Алкоголю у МАФах не повинно бути. Те, що було прийнято рішення заборонити продаж алкоголю в нічний час, вже дає свій позитивний ефект по динаміці злочинності в Києві. Це можна побачити по тому, що всі великі мережі погодилися з цим і виконують рішення Київради. Це позиція керівництва міста і це наш діалог з бізнесом, що в нічний час не повинно бути алкоголю», — зазначив секретар міськради.
Він прокоментував рішення Антимонопольного комітету, зазначивши, що можуть бути рішення будь-яких інших органів, але це взаємодія суспільства з бізнесом. «Якщо таке рішення всіх влаштовує, то чому ми повинні його переглядати?», — додав Прокопів.
Як повідомлялося, днями стало відомо, що Антимонопольний комітет України (АМКУ) визнав рішення Київради про заборону продавати алкоголь вночі незаконною.
Депутати Київради, на думку АМКУ, здійснили антиконкурентні дії, які полягають у встановленні не передбаченої законами України заборони та обмеження самостійності підприємств з реалізації товарів».
Таким чином, Київраді дали місячний термін для скасування свого рішення.
30 листопада Київський апеляційний адміністративний суд скасував заборону на роздрібний продаж алкогольних напоїв у столичних МАФах. На судове засідання прийшло багато представників сфери торгівлі, і вони не пускали в приміщення інших активістів, в результаті чого сталося зіткнення.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас