Норвегія досягла позначки в 100 тис. електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Норвегія досягла позначки в 100 тис. електромобілів

Технології&Авто
747
На урочистостях, що відбулися в середині грудня в Музеї Мунка в Осло, Генеральний секретар Норвезької Асоціації електричних транспортних засобів Christina Bu заявила, що кількість електромобілів в даній країні досягла досить значної позначки в 100 тисяч штук. Відзначимо, що гібриди і гібриди, що підключаються, не брались до уваги, мова йде виключно про моделі з нульовим викидом шкідливих речовин в атмосферу.
Нагадаємо, що влада Норвегії планує прийняти законопроект, який заборонить продавати в цій країні автомобілі з бензиновими і дизельними двигунами, починаючи з 2025 року. У разі прийняття закону з цього моменту в Норвегії можна буде використовувати тільки бензинові і дизельні машини, продані до цього терміну.
Відзначимо, що Норвегія є світовим лідером за темпами електрифікації особистого транспорту, найпопулярнішими електромобілями в країні є Tesla Model S, Nissan Leaf, Volkswagen e-Golf і BMW i3. З огляду на те, що населення Норвегії становить близько 5 млн осіб, реєстрація 100 тис. електромобілів з повністю нульовими викидами протягом останніх кількох років досить сильно вражає.
Причинами швидкого переходу на електромобілі в країні стали значні стимули від уряду Норвегії. Зокрема, власники «зелених» машин в Норвегії звільняються від податку на купівлю і реєстрацію, можуть користуватися безкоштовною мережею зарядних станцій, а також їздити по виділених смугах для громадського транспорту і безкоштовно паркуватися.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас