Нова розробка дозволить смартфонам заряджатися під час скролінгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова розробка дозволить смартфонам заряджатися під час скролінгу

Технології&Авто
511
Вчені розробили пристрій, який перетворює механічну енергію від дотику до екрану смартфона на електрику. Завдяки цьому смартфон зможе заряджатися під час скролінгу.
Дослідники вважають, що незабаром енергію можна буде отримувати від скролінгу на екрані смартфона або дотику до розумного годинника. Вчені з Університету штату Пенсільванія стверджують, що розробили пристрій, який перетворює механічну енергію від дотику до екрану смартфона на електрику, використовуючи нову концепцію збору енергії.
Пристрій виготовлено з органічного полімеру і є легким і гнучким. Він містить два електроди з іонами, які працюють як батарея. Коли до них прикладається механічна сила, вони створюють постійний струм, заряджаючи основну батарею, пише Gadgets Now.
Таким чином можна зарядити пристрій на 40%. Він може також заряджатися від енергії вітру або хвиль. Подібна технологія може бути використана, наприклад, і в біомедичних пристроях.
Аналогічні розробки представляють і інші дослідники. Наприклад, акумулятор HandEnergy заряджається, коли користувач крутить його в руці, а акумулятор Qualcomm для електромобілів заряджається прямо під час поїздки.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас