У Чехії створили унікальний акумулятор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Чехії створили унікальний акумулятор

Технології&Авто
1585
У Чехії винайшли акумулятор, який дозволяє зберігати в 20 разів більше енергії, ніж існуючі моделі. Перша лінія виробництва батарей нового покоління з використанням нанотехнології компанії HE3DA відкрилася на цьому тижні в чеських Летнянах, повідомляє teknoblog.ru з посиланням на місцеві ЗМІ. Про це пише ЦТС.
Акумулятори можна буде використовувати в електромобілях, в будинках, а також для зберігання енергії, отриманої з відновлюваних джерел.
Винахід належить чеському вченому Яну Прохазці, який переглянув архітектуру батареї як таку. В результаті акумулятор заряджається помітно швидше літій-іонних батарей, і, як запевняють розробники, він значно безпечніший.
HE3DA має намір відкрити великий складальний центр акумуляторів на 4 тис. кв. метрів в Горне-Сухе. Розширення виробництва стало можливим завдяки залученню коштів в розмірі 50 млн євро від китайського інвестора, який зацікавився винаходом.
Відзначимо, що нещодавно стало відомо про інноваційні розробки в створенні акумуляторних батарей в Австрії. Брати-інженери вже будують завод з їх виробництва в рідному Фрайштадті.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас