ФГВФО з 2017 продаватиме всі активи банків-банкрутів на ProZorro.Продажі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО з 2017 продаватиме всі активи банків-банкрутів на ProZorro.Продажі

Кредит&Депозит
366
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 1 січня 2017 буде продавати всі активи банків – банкрутів на ProZorro.Продажі.
З 1 січня 2017 року, в рамках реалізації пілотного проекту, всі активи неплатоспроможних банків будуть розподілятися на продаж виключно на організаторів торгів, підключених до системи ProZorro.Продажі.
Відповідне рішення прийняла виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.
“Ми сподіваємося, що система ProZorro.Продажі забезпечить збереження ринкових принципів в ході проведення аукціонів. На сьогодні, мабуть, це найоптимальніша система реалізації активів для всіх учасників торгів, як фонду, так і потенційних покупців. Адже рівний доступ до інформації про активи та до участі в аукціонах має максимально розширити коло потенційних покупців, які в ході торгів визначать їх ринкову ціну”, – сказав директор-розпорядник фонду Костянтин Ворушилін.
Відповідно до прийнятого Фондом рішення, майданчики, які не підключені до системи ProZorro.Продажі, будуть проводити аукціони з уже розподілених на них активів до 1 лютого 2017 року.
У разі, якщо до цього часу ще залишаться непродані лоти, їх розподілять на майданчики, підключені до ProZorro.Продажі.
Тому вже починаючи з лютого наступного року, всі аукціони будуть проходити тільки за новою системою.
Раніше Національний банк прийняв рішення про продаж свого заставного майна через систему продажу активів “ProZorro.Продажі”.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас