МВФ вітає націоналізацію Приватбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ вітає націоналізацію Приватбанку

Казна та Політика
1187
Міжнародний валютний фонд вітає рішення про націоналізацію Приватбанку.
Про це йдеться в заяві фонду.
“Сьогоднішнє рішення української влади націоналізувати Приватбанк є важливим кроком в її зусиллях щодо збереження фінансової стабільності. Це рішення було прийнято з метою забезпечення безперебійної роботи банку, враховуючи його системну роль у фінансовій системі України, а також у зв’язку з недостатніми зусиллями щодо зміцнення достатності капіталу в останні місяці”, – цитується в повідомленні директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард.
Вона вважає, що забезпечення відповідності всіх українських банків нормативним вимогам НБУ має важливе значення для підтримки суспільної довіри до банківської системи.
“Зараз важливо, щоб процес націоналізації супроводжувався жорсткими зусиллями щодо максимального погашення пов’язаних кредитів, а також призначенням незалежної управлінської команди, щоб відновити життєздатність банку, зводячи до мінімуму витрати держави і платників податків”, – зазначає Лагард.
МВФ буде продовжувати підтримувати Україну в її зусиллях щодо створення сильних інститутів, підвищення прозорості та просування структурних реформ, які мають вирішальне значення для досягнення міцного і сталого економічного зростання.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас