Україна і Єврокомісія домовилися про фінансування 4 програм прикордонного співробітництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Єврокомісія домовилися про фінансування 4 програм прикордонного співробітництва

Казна та Політика
200
Україна і Європейська комісія підписали угоду про фінансування спільних операційних програм прикордонного співробітництва на 2014-2020 роки в розмірі понад 365 млн євро в Брюсселі (Бельгія) 19 грудня.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі.
Загальний бюджет, що виділяється ЄС на фінансування 4 програм, складе більше 365 млн євро.
З української сторони угоду підписав перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів, з боку Європейської комісії – Лоуренс Мередіт, директор департаменту Східного партнерства.
В рамках Європейського інструменту сусідства в угоду увійшли операційні програми “Україна – Румунія”, “Україна – Угорщина – Словаччина – Румунія”, “Україна – Польща – Білорусь”, “Басейн Чорного моря”.
Реалізація програм дозволить профінансувати за рахунок грантової допомоги ЄС виконання спільних проектів з країнами-учасницями програм в частині поліпшення інфраструктури прикордонних регіонів; вирішення спільних проблем в галузі безпеки і охорони правопорядку; підтримки прикордонного управління і безпеки кордону, менеджменту в сфері міграції.
Також будуть вирішуватися питання захисту навколишнього середовища від змін клімату та стихійних лих, використання віновлюваних джерел енергії; підтримка підприємництва та розвиток малих і середніх підприємств; підтримка освіти, досліджень, технологічних розробок і інновацій; а також розвиток місцевої культури та збереження історичної спадщини.
Виконання програм прикордонного співробітництва сприятиме ефективному і взаємовигідному співробітництву прикордонних регіонів України та країн-партнерів шляхом реалізації спільних проектів та обміну досвідом і кращими практиками з країнами – партнерами.
Як повідомлялося раніше, Україна має намір підписати угоду з Європейським Союзом про фінансування спільної операційної програми прикордонного співробітництва “Басейн Чорного моря 2014-2020”, “Україна – Польща – Білорусь 2014-2020”, “Україна – Румунія 2014-2020”.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас