Необхідність в монетизації ОВДП з капіталу ПриватБанку наразі відсутня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Необхідність в монетизації ОВДП з капіталу ПриватБанку наразі відсутня

Казна та Політика
1023
Необхідність в монетизації облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), якими буде докапіталізований ПриватБанк (Дніпро), поки що відсутня, повідомив заступник голови Національного банку України (НБУ) Дмитро Сологуб.
“В даний час, коли банк працює стабільно, а також з огляду на слова президента про те, що вклади в банку гарантуються державою, ми не бачимо необхідності монетизації (ОВДП – ред.)”, – сказав він журналістам після прес-конференції в Києві в понеділок .
З відсутності монетизації цінних паперів, продовжив Д.Сологуб, докапіталізація зазначеного банку навряд чи сильно відіб’ється на курсі гривні і в цілому на макростабільність ситуації в країні.
“Оскільки поповнення капіталу ПриватБанку відбувається цінними паперами, ці кошти не виходять на валютний і інші фінансові ринки. Тобто, в цій ситуації ми не бачимо впливу на макроекономічні показники”, – сказав заступник голови центробанку.
Крім того, Д.Сологуб звернув увагу на той факт, що паралельно з докапіталізацією ПриваБанк буде проходити процес реструктуризації його кредитів пов’язаним особам.
“Це в принципі є їхньою відповідальністю (власників банку – ред.) на сьогодні – реструктуризувати кредитний портфель. Відповідно до зобов’язань акціонерів, які вони підписали, у них є час реструктуризувати кредитний портфель до 1 липня 2017 року», – сказав Д.Сологуб.
В цілому, за його словами, успішна націоналізація ПриватБанку, а також зрушення в інших питаннях – все це відкриває можливість для якнайшвидшого отримання Україною чергового кредитного траншу Міжнародного валютного фонду (МВФ).
“Ви знаєте, що питання капіталізації банківського сектору, рекапіталізації, рішення проблеми пов’язаних осіб – це були одні з основних елементів меморандуму України і МВФ. Цей Рубікон пройдено. На цьому тижні ще буде розглядатися держбюджет. Сподіваємося, що він буде прийнятий, що депутати підтримають пропозиції НБУ, Міністерства фінансів, інших органів влади – ухвалять проект бюджету, який відповідає всім вимогам Фонду. Це дасть можливість розраховувати на отримання чергового кредиту МВФ”, – сказав заступник голови НБУ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас