ЄБРР повністю підтримує рішення націоналізувати ПриватБанк - заява — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР повністю підтримує рішення націоналізувати ПриватБанк - заява

Казна та Політика
1759
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) повністю підтримує рішення українського уряду націоналізувати ПриватБанк для захисту його вкладників. Про це йдеться в заяві президента ЄБРР Суми Чакрабарті, оприлюдненому прес-службою установи.
“Як президент Європейського Банку Реконструкції та Розвитку я рішуче підтримую рішення уряду України приватизувати ПриватБанк і таким чином захистити його вкладників – як приватних осіб, так і підприємства. Довгострокова стабільність ПриватБанку, найбільшого банку в Україні, абсолютно необхідна для здорової економіки в країні”, – зазначив він.
При цьому Чакрабарті підкреслив, що ЄБРР готовий надати українській владі в цьому питанні експертну допомогу. “Ми вже запропонували уряду скористатися нашим досвідом. Ми підтримуємо зусилля Національного Банку щодо реформування фінансового сектору країни – та утвердження належного управління в цій сфері. Україна може безумовно розраховувати на підтримку ЄБРР у ​​цьому важливому завданні”, – зазначив він.
Як зазначається, ЄБРР є найбільшим інституційним інвестором в Україні і вже надавав кільком українським банкам боргове і капітальне фінансування під час кризи для підтримки стабільності банківської системи. ЄБРР також консультував уряд і НБУ щодо ряду політичних і регуляторних аспектів реформування банківської системи, зокрема законодавства по кредитуванню пов’язаних осіб.
Як раніше зазначив міністр фінансів України Олександр Данилюк, всі міжнародні партнери України, включаючи МВФ, ЄБРР і уряди ключових країн-донорів, підтримують рішення Кабінету міністрів про націоналізацію “Привату”.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас