Uber продовжить тестувати безпілотні автомобілі в Сан-Франциско незважаючи на вимоги влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber продовжить тестувати безпілотні автомобілі в Сан-Франциско незважаючи на вимоги влади

Технології&Авто
282
Сервіс таксі Uber вирішив продовжити тестування безпілотних автомобілів в Сан-Франциско навіть після попередження Департаменту автомобільного транспорту (DMV).
Про це повідомляє РБК з посиланням на The Associated Press. Uber запустив тестування безпілотних автомобілів на дорогах Сан-Франциско 14 грудня. Незважаючи на те, що машиною фактично керує система, за кермом знаходиться водій, який може взяти управління в свої руки. Однак влада наполягає, що автомобілі компанії є «автономними транспортними засобами», яким потрібно отримати спеціальний дозвіл, щоб надавати громадські послуги. Такий документ потрібен, щоб покрити витрати на страховку і представляти публічні звіти, в разі виникнення аварії.
Віце-президент департаменту передових технологій Uber Ентоні Левандовскі, в свою чергу, заявив, що компанії не потрібно отримувати дозвіл, оскільки за кермом сидить водій, який контролює ситуацію.
Левандовскі задався питанням, чому DMV не зажадав спеціальний документ у автомобілів Tesla, які можуть розганятися і гальмувати без торкання водія. У листі DMV, яке є в розпорядженні агентства, сказано, що влада має намір домогтися від компанії виконання вимоги, інакше це може спричинити законні для цього випадку заходи. Установа не пояснило, які конкретно дії воно може зробити.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас