Японські банки залишають Лондон через Brexit — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японські банки залишають Лондон через Brexit

Світ
599
Японські банки підуть з Лондона в наступні шість місяців, якщо не проясниться ситуація навколо статусу зарубіжних фінансових інститутів у Великобританії після Brexit. Про це керівники японських банків Nomura і Daiwa Capital Markets повідомили членам уряду країни після зустрічі, що відбулася на початку грудня.
Виконавчий директор одного з банків Японії в ході зустрічі заявив, що знайти альтернативний фінансовий центр буде в інтересах клієнтів банку, з огляду на всю невизначеність, яка панує в фінансовому світі Лондона.
В ході зустрічі японські банкіри заявили меру міста Саймону Кірбі і міністру міжнародної торгівлі Марку Гарньє, що їх турбує майбутній доступ до ринку після Brexit і що їм потрібні гарантії збереження фінпаспорта, як тільки Великобританія покине ЄС.
На сьогоднішній день 5476 британських фірм мають принаймні один паспорт, який дозволяє їм вести бізнес в інших країнах ЄС і Європейської економічної зони. Багато фірм мають кілька паспортів, а це означає, що їх загальна кількість в Великобританії складає 336 421.
Втрата прав паспортизації після Brexit, ймовірно, є найбільшим страхом в лондонському Сіті. В такому випадку Лондон ризикує втратити статус найважливішого фінансового центру в Європі, що обійдеться Великобританії в тисячі робочих місць і мільярди доходів.
Після зустрічі канцлер Хеммонд заявив: “Ситуація двояка: у них або буде доступ до ринків, або ні. У першому випадку вони можуть продовжувати працювати, так само як працюють зараз, у другому – доведеться проводити реструктуризацію”.
Згідно з останніми даними з’ясовується, що лондонський Сіті не зробить ніяких особливих кроків під час переговорів Brexit і уряд готовий дозволити підприємствам піти.
“Було зроблено досить просте попередження, що уряд не збирається йти на поводу у багатьох банкірів, якщо це суперечить бажанням тих виборців, хто проголосував за Brexit – це скоріше буде обговорюватися під час переговорів”, – заявив один з “лідерів індустрії” виданню The Daily Telegraph минулого тижня після переговорів на вищому рівні між міністрами і ключовими фігурами Сіті.
Численні фінансові інститути готуються перенести принаймні частину операцій з Великобританії на тлі перемоги прихильників виходу країни зі складу ЄС. У четвер повідомлялося, що лондонський 328-річний страховий ринок Lloyd’s of London у числі перших британських компаній визначиться з місцем для відкриття свого представництва в Європі.
Компанія, яка отримує 11% виручки в ЄС, вибере з п’яти можливих місць одне до лютого наступного року, сказав голова правління Lloyd’s Джон Нельсон. Після виходу Великобританії з ЄС компанія буде здійснювати свої операції в Європі через цей офіс.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас