Харків'яни 2017 року платитимуть менше за опалення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Харків'яни 2017 року платитимуть менше за опалення

Особисті фінанси
970
У новому році харків’яни, в будинках яких немає приладів обліку тепла, будуть платити менше за опалення в зв’язку зі вступом в силу постанови Кабміну. Згідно з документом, нарахування для них проводитимуть, як для тих будинків, де встановлені лічильники.
“Суть нової постанови така: беруться всі споживачі і вираховується середня кількість тепла, яке потрібно для опалення квадратного метра в тих квартирах, де є лічильники. Далі береться площа квартир, в яких немає приладів обліку, і з цієї середньої норми вираховується вартість спожитої теплової енергії в конкретний період”, – розповів директор КП “ХТМ” Сергій Андреєв.
За його словами, нарахування за листопад провели вже за новою методикою, згідно з якою харків’яни заплатять за минулий місяць значно менше. Наприклад, мешканцям однокімнатної квартири площею 32 “квадрати” прийде платіжка з сумою 658 грн замість 1076 грн, а за двушку в 52 “квадрати” заплатимо – 1070 грн замість 1749 грн. Тепловики перерахують платіжки і за жовтень, в яких тариф становив 25,21 грн за “квадрат”. За новими розрахунками ця сума знизиться на 15,36 грн і обігрів квадратного метра обійдеться в 9,85 грн. Переплату обіцяють направити в рахунок подальшої плати за опалення.
Директор “ХТМ” зауважив, що сьогодні в Харкові за лічильниками розраховуються 51% сімей. До 2019-го планують встановити ще тисячу приладів обліку з системою погодного регулювання та 250 індивідуальних теплових пунктів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас