Бюджет на три роки вперед: Мінфін представив нову концепцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджет на три роки вперед: Мінфін представив нову концепцію

Казна та Політика
915
Міністерство фінансів України представило концепцію середньострокового бюджетного планування з елементами гендерно-орієнтованого бюджетування.
Представляючи концепцію під час круглого столу в Києві, перший заступник міністра фінансів України Оксана Маркарова зазначила, що трирічний бюджетний план дасть змогу підвищити ефективність і результативність бюджетних видатків.
«Сьогодні ми представили концепцію. Відсьогодні ми починаємо її широке обговорення. З цією концепцією ми будемо виходити на рівень Кабінету міністрів, після її обговорення з експертами і громадськістю, щоб її затвердити», – сказала вона. За словами Маркарової, перший середньостроковий план у рамках нової концепції впроваджуватиметься вже в 2017 році. «Трирічну декларацію ви побачите вже у квітні місяці», – додала вона.
Маркарова наголосила, що в розробці концепції беруть участь ключові донори України, включаючи Казначейство США і Міжнародний валютний фонд, оскільки ця реформа є ключовою для ефективного управління державними фінансами.
«Серед якісних показників будуть таргетування державного боргу і зниження бюджетного дефіциту. Але також по кожному напрямі будуть свої КРІ. Для освіти вони будуть одні, для медицини – інші. Для нас, як для Міністерства фінансів, головне – заощадити ресурс, але не за рахунок казначейства, тієї чи іншої державної послуги чи її скасування», – зазначила вона.
Як повідомлялось, міністр фінансів України Олександр Данилюк цього року анонсував перехід до середньострокового бюджетного планування – формування бюджетної політики щонайменше на 3 роки. При цьому, як пояснював міністр, затвердження держбюджету країни як і раніше відбуватиметься щорічно в рамках ключових показників середньострокового плану.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас