Стратегічні запаси урану в Україні віддали приватній компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стратегічні запаси урану в Україні віддали приватній компанії

Казна та Політика
1458
Компанія “Атомні енергетичні системи” за рішенням суду отримала без аукціону 5 спецдозволів на розробку уранових руд в Миколаївській і Дніпропетровській областях.
Як повідомили в Держгеонадра, мова йде про стратегічні запаси урану, і віддавати їх в приватні руки, на думку відомства, без належних документів – це беззаконня.
“Ми ж стоїмо на позиції, що спеціальні дозволи на користування надрами можна отримати тільки законно через аукціон”, – зазначив керівник Держгеонадра Микола Бояркін.
Довідка. Відповідно до Закону України “Про видобування і переробку уранових руд”, дозволи на користування надрами – а саме урановими рудами – надаються за погодженням МОЗ. Вони повинні містити вимоги щодо захисту персоналу, населення та навколишнього середовища від іонізуючого випромінювання з урахуванням впливу радону та його дочірніх продуктів. А також запобігання радіоактивному забрудненню навколишнього середовища. ТОВ “Атомні енергетичні системи” не має відповідних погоджень Міністерства охорони здоров’я України на розробку уранових руд.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас