На авторинку України очікуються зміни: "китайці" можуть піти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На авторинку України очікуються зміни: "китайці" можуть піти

Технології&Авто
5530
На ринку китайських автомобілів в Україні очікуються серйозні зміни. Не виключено, що крім перестановок в рейтингах продажів, в 2017-му ринок недорахується деяких брендів з Піднебесної.
У 2016 році всі китайські бренди разом узяті ледь змогли зайняти 1,88% українського ринку. Для порівняння, ще рік тому вони контролювали 6,9% продажів, а два роки тому – більше 14% ринку.
У штуках показники ще більш плачевні. Всього за 11 місяців цього року їздити на нових китайських автомобілях захотіло лише 1069 осіб, рік тому таких було – 2818. А не так давно, в 2014 році китайських авто було продано 12 257 шт.
Серед китайських брендів в Україні продовжує лідирувати Geely. Навіть незважаючи на те, що в порівнянні з минулим роком реалізація Geely у нас в країні скоротилася більше, ніж на 70%.
На другому місці по продажах в Україні сьогодні Great Wall. Реалізація авто цієї марки в порівнянні з минулим роком скоротилася всього на 3%.
На третьому місці – автомобілі Chery. У порівнянні з минулим роком автомобілів цієї китайської марки було продано майже на 65% менше.
На четвертому – JAC. На п’ятому – Zotye. Решта – вже покинули ринок.
Падіння частки ринку спостерігається в усьому лоу-кост сегменті, де присутні і китайські, і українські, і російські, і європейські бренди. Тобто змінилася структура ринку. Зростання ринку нових авто йде за рахунок дорогих брендів і моделей.
Другий фактор – запровадження Євро-5. Через це багато популярних недорогих моделей стало неможливо імпортувати.
Третій фактор – дуже велика кількість китайських брендів, які раніше були представлені в Україні, але вже пішли з ринку і в якійсь мірі зіпсували імідж всієї категорії.
Крім того, ціни на китайські авто вже підібралися, а іноді і перевищили прайси на автомобілі деяких корейських і європейських марок. І не виключено, що далеко не всі наші покупці готові платити такі гроші за машини з Піднебесної. Це теж одна з причин, з якої китайських авто стали купувати менше.
За матеріалами:
Auto-Consulting
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас