Електромобіль з розгоном до «сотні» за 2,5 с і вартістю від $100 тис. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електромобіль з розгоном до «сотні» за 2,5 с і вартістю від $100 тис.

Технології&Авто
2030
Після кількох попередніх презентацій китайсько-американський стартап Lucid Motors нарешті розкрив характеристики свого першого електромобіля Lucid Air. Седан преміум-класу отримав низку вражаючих характеристик і відповідну їм вартість. Особливо відзначимо, що це не черговий китайський концепт, а цілком реальна модель, яка буде вироблятися на заводі в Арізоні (США) і надійде в продаж вже в 2018 році.
Електромобіль оснащений двома електродвигунами на передній і задній осі, їх сумарна потужність становить 1000 к. с. Такого запасу вистачає, щоб розігнати немаленький седан до 96 км/год (60 миль/год всього за 2,5 секунди і покласти стрілку спідометра на максимальну позначку в 315 км/год.
Майбутній власник Lucid Air зможе вибрати комплект акумуляторів на 100 кВт/год або 130 кВт/год, при цьому в першому випадку запас ходу від одного заряду батареї складе 480 км, у другому — 640 км. Зазначимо, що за даним показником новинка перевершує ту ж Tesla Model S, яка на даний момент може отримати батарею максимальною ємністю 100 квтг та відповідну дальність ходу близько 500 км.
Модель Lucid Air відрізняється досить виразним і водночас стриманим дизайном, який підкреслюють тонкі світлодіодні фари і скляний дах. Так само як і в Tesla, тут використовується цифрова «приладова панель» на основі сенсорних екранів. Китайський електромобіль оснащений всім необхідним для функції «автопілотування», включаючи лідар, радари і відеокамери, проте повноцінний автопілот швидше за все буде доступний тільки після початку продажів у вигляді оновлення прошивки.
Нагадаємо, що компанія Lucid Motors готова вкласти $700 млн у будівництво автозаводу з випуску електромобілів. У 2018 році це підприємство повинно випустити всього 250 примірників Lucid Air, і тільки до 2022 року планується вивести лінії на повну потужність. В залежності від опцій, вартість електромобіля складе від $100 тис. до $160 тис., але в майбутньому його творці планують випустити і більш доступну версію вартістю близько $65 тис.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас