Вітренко розповів, скільки отримає "Нафтогаз" в разі перемоги в Стокгольмі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вітренко розповів, скільки отримає "Нафтогаз" в разі перемоги в Стокгольмі

Енергетика
1333
НАК “Нафтогаз України” чекає додатковий дохід 20 млрд доларів в разі позитивного рішення Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма по транзитному контракту з “Газпромом”.
Про це заявив головний комерційний директор НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко.
“Для нас, ми вважали, ще 20 млрд доларів вартості майбутніх грошових потоків у разі позитивного рішення арбітражу”, – сказав Вітренко.
Вітренко також заявив, що “Нафтогаз” вимагає від “Газпрому” в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма компенсацію за контрактом купівлі/продажу газу 18,1 млрд доларів, за транзитним контрактом – 10,2 млрд доларів.
“Суть наших позовних вимог за контрактом купівлі/продажу полягає в тому, що ми вважаємо, що у нас було контрактне право перегляду ціни, “Газпром” в порушення контракту не задовольнив відповідну вимогу про перегляд ціни, тому, починаючи з відповідного періоду, ми переплачували за газ”, – зазначив він.
“Як тільки арбітраж дійсно прийме рішення, що у нас було право на цей перегляд і встановлення справедливої ​​ціни – відповідно різниця між тією ціною, яку ми платили і справедливою ​​повинна бути помножена на обсяг газу і ми повинні отримати компенсацію”, – сказав Вітренко.
Він зазначив, що за контрактом купівлі / продажу “Газпром” вимагає від “Нафтогазу” близько 38,8 млрд доларів компенсації, велика частина якої припадає на вимогу “бери або плати”.
“Нафтогаз” вважає, що мав право на щорічне зниження обсягу газу за нормою “бери або плати”, але протягом дії контракту “Газпром” відмовляв “Нафтогазу” в цьому праві.
Нагадаємо, остаточне рішення Арбітражного інституту торгової палати Стокгольма за контрактом на поставку газу очікується до 31 березня 2017 року, на транзит – в кінці січня 2017 року. “Газпром” і “Нафтогаз” судяться в Стокгольмському арбітражі з червня 2014 року.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас