Європарламент схвалив механізм припинення ЄС безвізового режиму з третіми країнами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європарламент схвалив механізм припинення ЄС безвізового режиму з третіми країнами

Казна та Політика
413
Європейський парламент на пленарному засіданні в четвер ухвалив законопроект (A8-0235/2016), що передбачає призупинення дії безвізового режиму для третіх країн.
Згідно з інформацією, оприлюдненою на сайті Європарламенту в четвер, за відповідне рішення проголосували 485 євродепутатів, утрималися – 132, проти – 21 парламентар.
“Нам вдалося створити більш гнучкий й оперативний інструмент, при цьому забезпечуючи дотримання прав людини та ключову роль Європейського парламенту. Я упевнений, що після затвердження механізму Рада повною мірою співпрацюватиме з метою забезпечити надання безвізового режиму для Грузії та України, враховуючи, що обидві країни виконали необхідні критерії”, – наводить прес-служба Європарламенту слова доповідача з питання нового механізму призупинення візових режимів із третіми країнами Августіна Діаза де Мери.
Згідно з оприлюдненою інформацією, безвізовий режим із третіми країнами може бути призупинений в одному або кількох випадках, зокрема, через суттєве збільшення кількості громадян країни, яким відмовляють у в’їзді або які залишаються на території ЄС довше ніж передбачено, суттєве збільшення необґрунтованих клопотань про надання притулку, зменшення співпраці за реадмісією (повернення мігрантів), або збільшення ризиків чи безпосередня загроза державній політиці або внутрішній безпеці, пов’язана з громадянами третіх країн.
За новими правилами, ініціювати процес призупинення дії безвізового режиму можуть і країни-члени ЄС, і Європейська Комісія. Після повідомлення держави-члена у ЄК буде один місяць на ухвалення рішення щодо призупинення дії безвізового режиму для країни терміном до дев’яти місяців. Якщо протягом цього часу ситуація не почне покращуватися, ЄК може подати Європарламенту та Єврораді пропозицію щодо продовження дії відмови у безвізовому режимі для конкретної країни ще на 18 місяців.
Далі рішення про остаточне відновлення візового режиму або підтвердження дії безвізового режиму щодо відповідної країни ухвалюватиметься за участю і Ради ЄС, і Європарламенту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас