Чому звільняються українці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому звільняються українці

Особисті фінанси
3538
Незважаючи на всі зусилля роботодавців, які прагнуть утримати кращих співробітників, талановиті фахівці часто звільняються. Експерти міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна назвали основні причини їх звільнення.
Надмірні навантаження
Багато компаній намагаються скоротити витрати, звалюючи додаткові зобов’язання на співробітників. Роботодавцям здається, що так вони підвищують продуктивність, але для персоналу це означає лише збільшення обсягу роботи.
Відсутність визнання
На перший погляд може здатися, що підбадьорливе поплескування по плечу нічого не значить, особливо для кращого працівника з прекрасною внутрішньою мотивацією. Це враження оманливе, тому що похвала подобається всім, включаючи тих, хто віддається роботі.
Відсутність можливості розвиватися
Кращі співробітники хочуть рости та розвиватися, постійно здобувати нові знання та досвід. Якщо компанія не приділяє достатньої уваги освітнім програмам, люди знайдуть інший спосіб задовольнити свою спрагу нового.
Суворий контроль
Є компанії, які реалізують антикорпоративну культуру, — вводять персонал в дуже жорсткі рамки або надмірно контролюють його, нагнітаючи атмосферу страху. Тиранія, деспотизм і тотальний контроль відштовхують навіть найстійкіших.
Просування фахівців низького рівня
Хороші працьовиті співробітники хочуть бачити поряд з собою таких же сумлінних колег. Кращі люди не повинні відчувати, що їм доводиться виправляти чиїсь помилки. Якщо керівник не дбає про ретельний добір нових кадрів, це демотивує тих, хто вже працює в компанії.
Одноманітність, відсутність цікавих завдань
Ніхто не хоче переробляти, але й нудьгувати на роботі теж ні до чого. Якщо співробітники не отримують цікавих завдань, вони починають нудьгувати і “застоюватися”. Якщо талановиті і розумні люди змушені займатися простою і монотонною роботою, вони починають шукати іншу.
Бюрократія
Виконання безглуздих паперових “ритуалів”, зайва формалізація, процедури, які перевищують розумні межі, – все це в першу чергу позначається на мотивації кращих співробітників, які не витримують бюрократії.
Відсутність digital-розвитку компанії
Кращі співробітники завжди намагаються використовувати технології по максимуму і вибирають роботодавців з аналогічними прагненнями. Адже використання інструментів digital в роботі – це вже не ексклюзив, а реальна необхідність продуктивного бізнесу в сучасному світі. Чим більш просунутою та інноваційною є компанія – тим престижніше в ній працювати.
Відсутність програми адаптації нових співробітників
Нова робота спочатку завжди цікава людям. Будь-яка інформація, яку вони отримають протягом перших двох-трьох місяців, або зміцнить їх бажання підкорювати нові горизонти в компанії, або підштовхне до прощання з роботодавцем.
Керівник, але не лідер
Під керівництвом сильної, мудрої, ідейної людини завжди працювати приємніше. Адже вона веде за собою, показує яскравий приклад того, як добитися успіху, незважаючи на перешкоди. Бути керівником – це ще не значить бути лідером, ідейним наставником і натхненником. Саме тому серед причин звільнення найталановитіших нерідкістю є розчарування у перших особах компанії.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас