Створений в КПІ наносупутник запустять в космос в березні 2017 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створений в КПІ наносупутник запустять в космос в березні 2017 року

Технології&Авто
448
Фахівці НТУУ КПІ створили університетський наносупутник для освітнього, наукового та технологічного застосування, що отримав назву PolyITAN-2. Пристрій сконструювали в рамках міжнародного проекту QB50.
PolyITAN-2 – наносупутник вагою 1,9 кг. Назва отримана з комбінації слова “політехнічний” (бо його розробили в Національному технічному університеті України “Київський політехнічний інститут”) і абревіатури “технологічний автоматичний наносупутник”.
В цілому це інтелектуальний робот, здатний самостійно підзаряджатися і на великих відстанях транслювати інформацію про верхні шари атмосфери – термосфери та іоносфери.
Вся отримана інформація буде записуватися в архів бортового комп’ютера, передаватися на Землю і розсилатися в банки даних декількох інших університетів, що беруть участь в проекті.
Зараз пристрій відправили в Нідерланди для завершального етапу робіт. Запуск місії в космос запланований на 9 березня 2017 року через Оренбург за допомогою американської ракети-носія.
Одночасно на низьку навколоземну орбіту відправлять групу з 47 малих супутників, функціонування яких триватиме три місяці.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас