Міллер заявляє про загрозу вилучення Україною російського газу, що йде в Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллер заявляє про загрозу вилучення Україною російського газу, що йде в Європу

Енергетика
436
Голова “Газпрому” заперечує зловживання монопольним становищем на ринку транзиту газу. Голова російського “Газпрому” Олексій Міллер заявив, що рішення Господарського суду Києва про примусове стягнення з компанії більш ніж 171 млрд гривень (близько 6,5 млрд доларів за поточним курсом) створює загрозу транзиту російського газу в Європу.
“У нас є підстави вважати, що таке рішення київського суду не випадкове, а продиктовано тим, що Україна може ставити перед собою плани під таке рішення суду”, – зазначив Міллер.
За його словами, дане судове рішення дає Україні право на стягнення штрафу, однак крім газу, що прокачується по українських трубопроводах в Європу, у “Газпрому” на території України нічого стягувати. “Якщо питання ставити саме так, мабуть, йдеться про відбирання просто-напросто цього газу, який призначений для європейських споживачів”, – сказав глава “Газпрому”.
При цьому Міллер вважає, що рішення про покарання “Газпрому” за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу викликає багато питань, оскільки “Газпром” ніякої діяльності на території України не веде. “Газпром” не здійснює транзит по території України, ми віддаємо “Нафтогазу України” газ на кордоні, далі газ транзитують наші українські колеги, тому які можуть бути монополістські претензії – незрозуміло”, – вважає він.
Нагадаємо, голова Міненерго України Ігор Насалик запевнив, що рішення Антимонопольного комітету України (АМКУ) про накладення штрафу на ВАТ “Газпром” не вплине на транзит російського газу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас